der betyder noget

Din tekst

smykker & design

Der er mange 'mærkelige' udtryk og ord indenfor hver interesse.
Jeg har her samlet nogle af de ord, som jeg tænker måske ikke lige er en selvfølge man kender, med mindre man er interesseret i læderhåndværk og smykkematerialer. (husk: det er min definition på nogle af de ord jeg bruger)

Betydning af symboler:
Infinity:
Symbolet har flere betydninger, eks. i det gamle Indien og Tibet, repræsenterede det perfektion, dualisme, og enhed mellem mand og kvinde. I det okkulte tarot er det forbundet med magi og repræsenterer balancen i forskellige styrker. I moderne tid, blev det et matematisk symbol for uendelighed i tal, tid eller rum. Sidstnævnte er  meningen med AE smykkers 'infinity' -uendelighed i tid og sted.

Venus symbol:  Symbolet repræsenterer feminisme i filosofi og sociologi. Dette symbol har været i brug siden renæssancen og betegner også elementer i alkymi, specielt kobber. Det menes at det skal forestille et håndspejl.

Mars symbol: Symbolet kan fortolkes som Mars' skjold og spyd.
Mars var i romersk mytologi krigsguden og beskyttede alle krigerne. Dette symbol bruges også i biologi til at beskrive det mandlige køn.

Hjerte: Hjertet var oprindeligt et symbol for et blad fra et meget gammelt græsk træ, som de gamle grækere mente måtte være vejen til udødelighed. I 1500 tallet misforstod man dette livssymbol, og malede bladene røde. I 1700 tallet blev det et symbol på Jesus hjerte, hvilket har resulteret i kærlighedssymbolet.

Stjerne: Et symbol som ofte har en positiv betydning. Ofte er det et symbol med religiøs oprindelse og koblet til kristendom og Biblen. En anledning til dette kan være symbolikken med den såkaldte Betlehemsstjerne. I mange religioner er stjernen identificeret med guder, det guddommelige og det evige. I mange kulturer tyder man stjernernes indbyrdes stilling i forbindelse med livets vigtigste begivenheder.

Spiral: Symbolet 'spiral' har mange betydninger, men her er tiltænkt de levende væseners kosmiske vandring i et højere kredsløb uden ophør, altså uendelighed.

Krone: Står for suverænitet, sejr, værdighed, den højeste udmærkelse og indvielse.

Yin og Yang: Kinesisk symbol for universel harmoni og helhed mellem modsætninger:  Yin er det mørke, passive, negative kvindelige princip. Yang er det lyse, aktive, positive princip.

Peace: Er designet i 1950'erne i en kampagne for atomnedrustning. I 1960'erne blev det kendt som symbol for fred og harmoni, hvilket også er meningen med det her.

Blomst: Repræsenterer det feminine og passive princip. Når blomsten er i knop, symboliserer den udviklingsmuligheder og når den er åben repræsenterer den udvikling.

Kors: Den lodrette akse er det himmelske, åndelige, intellektuelle, aktive og maskuline. Den vandrette akse er det jordiske, rationelle, passive og feminine. Et kors med tre tværbjælker symboliserer paven.

Snabel 'a': Du bruger det hver eneste dag, men vidste du at symbolet blev brugt første gang den 4. maj 1536 af en spansk købmand. Dengang var det med henvisning til antallet af 'amphoras', som var målenhaden dengang. I 1971 så Ray Tomlinson symbolet og mente det kunne være godt at tilføje navnet på den person, der modtager en mail.

Fisk: Symbolet knyttes som psykisk billede sammen med det ubevidste, det moderlige og det livgivende. Fisken er oven i købet et af de ældste kristne symboler, idet den optræder både på billeder i de gamle kristne katakomber i Rom og i gulvmosaikker i gamle kristne huse og kirker. Det er forholdsvis almindeligt at se fisken i samme betydning også i nutiden, f.eks. som klæbemærke på biler.

G-nøgle og node: Symbolet 'G nøgle' er en musiknøgle der viser hvordan noder skal tolkes i den vestlige verden. Et nodesystem består af fem linjer. Noderne kan sættes enten på eller mellem linjerne. Hvert system indledes med en 'nøgle' der fortæller, hvordan noderne skal tolkes. G er placeret på nodelinje nummer 2 fra neden, hvor g-nøglen starter (midten af nøglen).

Et stjernetegn er en af 12 lige dele af ekliptika, som vestlig astrologi traditionelt anvender. Hver stjernetegn er inddelt i 30° af ekliptika, og de 12 dele udgør således tilsammen 360°. Stjernetegn anvendes, når der lægges et horoskop. find dit stjernetegn her 
En fødselssten er en ædelsten, der repræsenterer din fødselsmåned. Fødselssten bruges ofte som en lykkebringende talisman og bæres som smykker og vedhæng. Når du går med din fødselssten, udnytter du kraften fra stenen, tiltrækker gavnlige vibrationer og forstærker dit medfødte potentiale. Dette beriger dit liv og støtter dig i at være dig selv.

En skytsengel er en engel, der er tildelt for at beskytte, hjælpe og vejlede en bestemt person. Troen på skytsengle kan spores i hele oldtiden. Mange tildeler de døde man har holdt af, titlen som deres skytsengel. Nogen tror at man har en bestemt skytsengel, som har været med én i tidligere inkarnationer, og derfor kender dig bedre, end du kender dig selv.... "Skytsenglen symboliserer kærlighed, omsorg og beskyttelse. En skytsengel sender gode energier, og giver dig håb for fremtiden"
Rosenkrans / bedekrans: I den romersk-katolske kirke benyttes en rosenkrans, der er en bønnesnor med 59 kugler af træ, glas eller et mere kostbart materiale samt et kors. Den er for mange katolikker et uundværligt instrument, et helligt tegn på bønnen, når de tager den i hånden og lader den glide mellem fingrene.
Når rosenkransens perler glider gennem fingrene, vil fred tage bolig i hjertet og sprede sig til andre. Dens fred lyser op i en lille del af verden og forvandler den.

Livet træ er et verdenstræ, der forbinder jord og himmel, i nordisk mytologi kaldet Yggdrasil. Livets træ er i Det gamle testamente, det træ der giver evigt liv, men som mennesket mistede adgangen til ved at spise af Kundskabens træ i Edens have. 
Med Jesu stedfortrædende lidelse har det kristne menneske atter fået adgang til livstræet.
Nu om dage bruges symbolet 'Livet træ' ofte i forbindelse med at illustrere sin familie.

Chakra: det siges at vi har 7 Chakra energicentre i vores krop, og vores energi niveau bliver påvirket af  Chakraens farvefrekvens.
Farver: 1. chakra: rød 2. chakra: orange 3. chakra: gul 4. chakra: grøn 5. chakra: blå 6. chakra: lilla 7. hakra: lyserød     

Drømmefanger: For mange det traditionelle symbol på den indianske kultur. 
Mange spædbørn blev udstyret med beskyttende 'edderkoppespind' over deres vugger. Drømmefangeren var lavet af pilekviste og spindet var spundet af fint garn af nældefibre (gerne farvet rødt) og dekoreret med personlige og/eller hellige genstande.  Normalt blev to spind hængt på vuggen, og man sagde at de "fangede alt det gode, og at alt det onde der måtte være i luften røg gennem hullet i midten af 'spindelvævet'.

Lakota-stammen fortæller stadig legenden om 'livets hjul'. Den hænger over deres sovesteder eller i deres hjem for at fange deres drømme og visioner. Det gode i deres drømme bliver fanget i livets spind og bliver husket; men det onde i deres drømme slipper gennem hullet i midten, og er ikke længere en del af deres liv.

Engle kald: Legenden siger, at for tusinder af år siden flygtede en gruppe af gode elverfolk ind i skoven, hvor de boede et sted væk fra farer og onde ting. Takket være sit venskab med englene, blev de præsenteret for et engle vedhæng med en bold, der var i nogle små klokker i som et symbol på beskyttelse. Englene fortalte dem, når de følte sig truet eller sårbare, skulle de røre bolden så ville engle høre klokkerne og de ville komme dem til hjælp og give deres beskyttelse og kærlighed.

'Prayer box' / bønboks: En 'bøn (ønske) boks' bruges i flere religioner, og man er i tvivl om hvor boksen stammer fra. Alle trosretninger har brugt bøn-bokse til at fokusere sindet på bønsomme tanker eller hemmelige ønsker, typisk ved at skrive det ned på et lille stykke papir og placere det i boksen. Oprindeligt bæres bøn-boksen som et religiøst objekt, men nu anvendes de primært som smykker for sentimentale og ikke religiøse formål.

Udtryk & 'fag sprog'

1: kliklås, hvor du løfter 'splitten' op 2: karabinhage lås (hummerlås) som åbnes via 'splitten' 3: kroglås, ovenfra og ned i hullet, hvorefter den øverste del drejes 4: flad magnetlås, sættes ned i 'rillen' hvor der nederst er en magnet  5: ringlås: åbnes ved at trykke splitten ned, hvorefter den selv 'springer op' igen 6: rund magnetlås, som klikkes i hak 7: flad magnetlås, sættes sammen ned i en 'rille' hvorefter 'rillen' fungere som modhager 8: rund magnetlås, der drejes så splitten går i hak og fungere som en ekstra sikring 9: rund bajonet lås, tryk splitten ned og modhageren er væk, så enderne kan 'lirkes' fra hinanden

10: stiklås, trykkes ned på fladen hvorefter den bliver smal nok til at trække ud af 'holderen' 11: geværknap, trykkes igennem hullet i læderet 12: drejeknap, drejes så 'knappen' passer gennem hullet i 'basen' 13: trykknap, trykkes sammen til den 'klikker' og lirkes fra hinanden (så du ikke hiver 'baseb' med) 14: magnet trykknap, enderne sættes sammen så de ryger i hak så magneten fungere optimalt 15: karabinhagelås, splitten trykkes ind hvorefter den er åben, slip og den lukker automatisk 17: flad bajonet lås, tryk splitten ind og modhageren fjernes, så enderne kan lirkes fra hinanden 19: kugle magnetlås, enderne har stærk magnet som skjules og bare ligner en kugle 20: almindelig magnetlås, delene sættes sammen og er skjult inden i låsen

Metal stamping: en metalbearbejdningsteknik udført i hånden, hvor der bruges stålstempler og en hammer på en metaloverflade Det kan naturligvis ikke blive så perfekt som ved maskinprægning, men det giver et unikt og personligt og håndlavet look.
Fringe: som betyder 'frynser' har set en renæssance af popularitet igen i de sidste par år, og i dag findes ikke kun på tøj, men også på tilbehør. Indianske stammer i sletterne og andre steder havde længe skabt beklædningsgenstande med frynser, der fungerede som en type tagrenne, der frastød regnvand fra bæreren. Indfødte amerikanere krediteres for at være en af ​​de første til at pionere fronter ind i modescenen og læner sig mod læder eller ruskind som foretrukket stof.
Fringe er retro mode - et symbol på Bohemian alias Boho-stil!

Råbåndsknob: Råbåndsknob stammer helt tilbage fra sejlads i vikingetiden. Dengang fæstede man sejlet til 'råen' (sidder på tværs af masten og holder sejlet) med råbånd der blev bundet i dette knob.
Abehånd: Abehånd er et knob, hvis formål er at tjene som vægt, som gør det nemmere at kaste et tov, når der er vægt i enden. Har tidligere været brugt til afstraffelse af slaver, men bliver nu heldigvis kun brugt til eks. sejlads og faldskærmsudspring.

At flette: er at noget skiftevis 'bøjes' under og over hinanden i et vist mønster, så der dannes en sammenhængende genstand Kumihimo: kommer af en form for finger-loop-fletning. Senere er der kommet værktøjer til fremstille mere komplekse og jævne fletninger på kortere tid. Den mest fremtrædende historiske brug af kumihimo knyt, var af samuraier som både en funktionel og dekorativ måde at snøre deres lamellar og heste rustning på.

1: kumihimo, knyt med 4 snore 'rund'
2: alm fletning med 3 snore 'flad'
3: kumihimo, knyt med 4 snore 'flad'
4: kumihimo, knyt med 8 snore 'rund'
5: kumihimo, knyt med 4 snore 'flad'
6: kumihimo, knyt med 8 snore 'flad'
7: alm. knytning med 2 snore (+ 'base' snoren)
8: alm. dobbelt knytning med 4 snore (+ 'base' snoren)
9: josephineknyt med 4 snore

Har du læst noget her i webshoppen, som jeg ikke har fået beskrevet 'udførligt' nok? Spørg endelig her ;-)

AE smykker & design CVR 36779330
Webshop fra e-hjemmeside.dk